CNG House Oy

Tagline

Ajan kaasulla!

Testaus

Normaalit ajoneuvot. 

Maakaasu tai polttoainemuutoksia koskien, ajoneuvosta tulee aina selvittää päästöarvot, jotka tulee alittaa, kaikilla käyttöön jäävillä polttoaineilla. Normaali ajoneuvoilla nämä ovat normaalit, ikä ja mallin mukaiset päästöarvot. Samat päästöarvot jotka mitataan normaalin katsastuksen yhteydessä.
Päästöarvot ja ajoneuvon luokituksen saa parhaiten selville, paikalliselta katsastustoimipisteeltä, pyytämällä sitä koskien kirjallisen selvityksen josta selviää ko, ajoneuvon päästöt.
 

Erikoistapaukset.

 Joissain erikoistapauksissa, ajoneuvolle joudutaan määrittelemään päästöt, erillisen mittauksen avulla. Suomessa mittauspalveluita on saatavilla mm, VTT ja Test World Oy:n kautta.  Vastaavan direktiivin mukaisen, minkä tahansa auktorisoidun testauslaitoksen, EU alueella suorittama mittaus on yhtä lailla pätevä koko EU alueella.

Liikenne ja Viestintäministeriö on ottanut keväällä 2009 käyttöön käsitteen, (48 §)  Hyväksytty asiantuntija. Päästöjen osalta asiantuntija lausuntoja ei ole vielä saatavilla, tiettävästi yksikään taho ei ole saanut LVM hyväksyntää lausuntojen kirjoittamiseen.

Vaihtoehtoisten polttoaineiden osalta, niiden päästöjen määritteleminen, tulee myös toivon mukaan erikoistapauksissa helpottumaan. Maakaasu on polttoaineena  puhtaampaa, erään tulkinnan mukaan, jos voidaan osoittaa että vaihtoehtoinen polttoaine, alittaa ajoneuvoa koskevat aikaisemmat päästöt, siltä ei vaadita myöskään erikoistapauksissa, erillisiä direktiivin mukaisia mittauksia.

Hintataso direktiivin mukaiselle mittaukselle, on noin €1200 + ALV. ( Test World Oy :n ilmoittama hinta ) Se sisältää mittaukset vaihtoehtoisella polttoaineella ja bensiinillä. Mikäli ajoneuvo alittaa  maakaasulla, bensiini käytössä mitatut arvot, ei maakaasun käytölle ko, ajoneuvossa ole esteitä. Ajoneuvon tulee täyttää myös ikä, malli ja tyyppikohtaiset päästöarvot.

Test World Oy laatii asiasta lausunnon ja vastaa mielellään mittaus ohjelman sisältöä koskeviin tiedusteluihin. Myös AKE ja paikalliset katsastustoimipisteet avustavat päästöjen määrittelyssä.

Mitattava ajoneuvo toimitetaan edellisenä päivänä, mittaus laboratorioon. Mittaus tehdään seuraavana päivänä ja toisella poltoaineella saman päivän iltana tai seuraavan aamuna. Mittaus tehdään aina direktiivin mukaan, sisältää 20 min kaupunkiajoa ja maantieajoa. Päästöt kerätään pusseihin, joista ne analysoidaan ajon jälkeen ja saadaan arvot grammoina / kilometri.

Test World Oy:n suorittamissa mittauksissa, autot voivat olla etu tai takavetoisia, myös nelivetoisia jos niistä saa vedon pois toiselta akselilta. Dieseli ajoneuvoja ei mitata, käytössä ei ole hiukkasmittauslaitteistoa. Ajoneuvon koko on rajoitettu.

 Yhteistiedot :Test World Oy
TestWorld_paastot2

petri.niiranen@testworld.fi
marko.torronen@testworld.fi

Vetokuja 4, FI-01610 Vantaa
Tel: +358 (0)45 632 9302
Fax: +358 (0)75 323 9301
www.testworld.fi

Ajankohtaista

Muutos tuotteiden hinnoittelussa.

1.1.2014 alkaen kaikille asiakkaille on tarjottu samat hinnat CNG-Storessa. Ei alennuksia eikä erillisiä jälleenmyyntihintoja vaan sama kohtelu kaikille tasapuolisesti. Myyntihinnat ovat laskeneet hiukan viime vuodesta ja kun myyntimäärät vielä kasvavat,  johtaa se automaattisesti edullisempiin myyntihintoihin.

Julkaistu 20.01.2014

Uusi osoite

CNG House Oy on muuttanut. Uusi laskutus ja toimitusosoite on: CNG House Oy, Korpiniityntie 6, 02970 ESPOO. Tuotteita voit ostaa vain verkkokaupastamme.

Julkaistu 04.05.2011

406 säiliöt saapuneet

CNG Store:sta löydät nyt myös 406mm halkaisijalla olevat 90L ja 100L säiliöt. Tästä kauppaan!

Julkaistu 04.06.2010

Asennuskoulutusta tarjolla

Korjaamoille tarjolla maakaasutuotteiden asennuskoulutusta. Ota yhteyttä!

Julkaistu 04.08.2009

CNG House Oy:n verkkopalvelu avattu

Tervetuloa tutustumaan tarjontaamme ja CNG Store -verkkokauppaamme! Verkkopalvelumme on juuri avattu, joten toiminnoissa voi vielä esiintyä pieniä lastentauteja.

Julkaistu 02.07.2009

© CNG House Oy