CNG House Oy

Tagline

🛒 Ostoskori

1987 Astro 4,3V6 TBI

Maakaasumuutos

 

Muutokseen käytetyt osat ja tarvikkeet:       

 

 Paineensäätimen asennus:

Paineensäätimelle piti tehdä teline tulipeltiin ja aluksi testattiin Autogasin halpissäätimiä 140kw ja 170kw mutta kumpikaan ei toiminut riittävän hyvin täysikaasulla vaan moottori tuntui tukkoiselta. tyhjäkäynti ontui myös kun kaasun paine laski alle 50 barin.

Ennakonsäädin, Lambdasäädin, vaihtorele ja vaihtokytkin:

Kaikki sähkölaitteet asennettiin tulipeltiin paineensäätimen viereen. Releelle tuli oma relejalka jolloin se on helppo vaihtaa vikaantuessaan. Rele on kaksi asentoineen joten se päästää bensasuuttimien virran lävitseen ollessaan lepotilassa. Kun katkaisijasta vaihtaa kaasulle niin suuttimien virta katkeaa ja se ohjaantuukin kaasulaitteille.
Lambda-ohjain lukee suoraan auton lambdajohdolta signaalin ja ahdistaa tai avaa kaasuletkun kaasuvirtaa tarpeen mukaan. Johdotus kytketään lambdan ja bensiinisuutinten lisäksi TPS anturille MAP anturille.
Vaihtokytkin ohjaa releen toimintaa ja kytketään myös painemittarille ja kierrosluku otetaan puolalta. Vaihtokytkin asennettiin mittariston oikeaan alareunaan mutta liian alas koska ajaessa vaihteensiirtäjä peittää kytkimen näkyvyyden. Eipä tullut otettua sitä huomioon.Mikserin asennus:

Ilmanputsarista leikattiin pohja pois ja tilalle ruuvattiin mikserin pohjalevy. Kaasulähtöjen kierrettä piti lyhentää toista senttiä että letkut mahtuivat ahtaaseen moottoritilaan.
Mikserirako säädettiin 3.6mm:iin joka tuntui sopivalta. 3.2mm aiheutti vinkunaa ja tehon puutetta.

Pullojen asennus:

40L kaasupullo  asennettiin vararenkaan tilalle poikittain kulmaraudasta valmistettuun kehikkoon ja kiinnitettiin pullopannoilla.

80L kaasupullo asennettiin auton pituussuuntaan ja kiinnikkeiden teko vaati erittäin työläiden  kiinnikkeiden valmistuksen. Myös pari poikkipalkkia piti muotoilla uudelleen muutaman sentin lisätilan saavuttamiseksi.

Iskunvaimennin oli oikealla puolella akselista eteenpäin ja se piti kääntää taaksepäin kuten vasemmalla puolellakin että saatiin tarvittava tila kaasupullolle.
Onneksi runkopalkissa oli oikeassa kohtaa valmiiksi reiät kiinnikkeelle joten siihen hitsattiin samanlainen kiinnitysholkki kuin toisella puolellakin.

Tankkausventtiilin asennus:

Tankkausventtiilille porattiin reikäsahalla reikä oikeaan takahelmaan jossa oli paljon tyhjää tilaa takana.

.

 

Ajankohtaista

Uusi osoite – Kouvola

CNG House Oy on muuttanut. Uusi laskutus- ja toimitusosoitteemme on:CNG House Oy, Tehontie 26, 45200 Kouvola. Tuotteita voit ostaa vain verkkokaupastamme.

Julkaistu 25.12.2019

Asennuskoulutusta tarjolla

Korjaamoille tarjolla maakaasutuotteiden asennuskoulutusta. Ota yhteyttä!

Julkaistu 04.08.2009

© CNG House Oy