CNG House Oy

Tagline

🛒 Ostoskori

LPG

 Liquefied Petroleum Gas / Autogas / GPL (Nestekaasu, C3H8 tai C4H10, 16 bar)

Nestekaasu (Liquefied Petroleum Gas, LPG) on nestemäisiin polttoaineisiin verrattuna kemiallisesti yksinkertainen polttoaine, joka on pääosin propaania (C3H8) ja butaania (C4H10). Nestekaasua saadaan joko kaasukentiltä maakaasun sivutuotteena tai sitä tehdään öljynjalostuksen sivutuotteena, joten se on fossiilinen polttoaine. Nestekaasun tuotanto on melko rajallista.

Päästöiltään nestekaasu vastaa melko pitkälle maakaasua. Myös moottoriteknisesti nestekaasu ja maakaasu ovat jokseenkin samankaltaisia, mutta nestekaasu saattaa sisältää moottoria likaavia ja oktaanilukua alentavia olefiineja. CO2-taseeltaan nestekaasu on maakaasua huonompi, mutta hieman bensiiniä parempi.

Koska nestekaasu eroaa ominaisuuksiltaan ja käyttöpaineeltaan (16bar) maakaasusta ei nestekaasujärjestelmään voi missään tapauksessa tankata muita kaasuja. Nestekaasun käyttö ajoneuvoliikenteessä on tehty Suomessa verotusteknillisesti kannattamattomaksi eikä sille ole myöskään biologista vaihtoehtoa ympäristön kannalta.  Siksi nestekaasu soveltuu lähinnä vain varastotrukki ja grillikäyttöön.

Ajankohtaista

Päivitysongelmia CNG Store:ssa

Verkkokauppa ei kestänyt sivuston vuodenvaihteen päivitystä ja on tilapäisesti nurin. Uutta kauppaa rakennetaan mutta se voi hiukan kestää. Pahoittelut häiriöstä ja Hyvää Uutta Vuotta 2019!

Julkaistu 01.01.2019

Muutos tuotteiden hinnoittelussa.

1.1.2014 alkaen kaikille asiakkaille on tarjottu samat hinnat CNG-Storessa. Ei alennuksia eikä erillisiä jälleenmyyntihintoja vaan sama kohtelu kaikille tasapuolisesti. Myyntihinnat ovat laskeneet hiukan viime vuodesta ja kun myyntimäärät vielä kasvavat,  johtaa se automaattisesti edullisempiin myyntihintoihin.

Julkaistu 20.01.2014

Uusi osoite

CNG House Oy on muuttanut. Uusi laskutus ja toimitusosoite on: CNG House Oy, Korpiniityntie 6, 02970 ESPOO. Tuotteita voit ostaa vain verkkokaupastamme.

Julkaistu 04.05.2011

406 säiliöt saapuneet

CNG Store:sta löydät nyt myös 406mm halkaisijalla olevat 90L ja 100L säiliöt. Tästä kauppaan!

Julkaistu 04.06.2010

Asennuskoulutusta tarjolla

Korjaamoille tarjolla maakaasutuotteiden asennuskoulutusta. Ota yhteyttä!

Julkaistu 04.08.2009

© CNG House Oy