CNG House Oy

Tagline

🛒 Ostoskori

LPG

 Liquefied Petroleum Gas / Autogas / GPL (Nestekaasu, C3H8 tai C4H10, 16 bar)

Nestekaasu (Liquefied Petroleum Gas, LPG) on nestemäisiin polttoaineisiin verrattuna kemiallisesti yksinkertainen polttoaine, joka on pääosin propaania (C3H8) ja butaania (C4H10). Nestekaasua saadaan joko kaasukentiltä maakaasun sivutuotteena tai sitä tehdään öljynjalostuksen sivutuotteena, joten se on fossiilinen polttoaine. Nestekaasun tuotanto on melko rajallista.

Päästöiltään nestekaasu vastaa melko pitkälle maakaasua. Myös moottoriteknisesti nestekaasu ja maakaasu ovat jokseenkin samankaltaisia, mutta nestekaasu saattaa sisältää moottoria likaavia ja oktaanilukua alentavia olefiineja. CO2-taseeltaan nestekaasu on maakaasua huonompi, mutta hieman bensiiniä parempi.

Koska nestekaasu eroaa ominaisuuksiltaan ja käyttöpaineeltaan (16bar) maakaasusta ei nestekaasujärjestelmään voi missään tapauksessa tankata muita kaasuja. Nestekaasun käyttö ajoneuvoliikenteessä on tehty Suomessa verotusteknillisesti kannattamattomaksi eikä sille ole myöskään biologista vaihtoehtoa ympäristön kannalta.  Siksi nestekaasu soveltuu lähinnä vain varastotrukki ja grillikäyttöön.

Ajankohtaista

Uusi osoite – Kouvola

CNG House Oy on muuttanut. Uusi laskutus- ja toimitusosoitteemme on:CNG House Oy, Tehontie 26, 45200 Kouvola. Tuotteita voit ostaa vain verkkokaupastamme.

Julkaistu 25.12.2019

Asennuskoulutusta tarjolla

Korjaamoille tarjolla maakaasutuotteiden asennuskoulutusta. Ota yhteyttä!

Julkaistu 04.08.2009

© CNG House Oy